Zajazd Czarda - Propozycje menu na imprezy okolicznościowe:
Propozycje menu na imprezy okolicznościowe:

ZAJAZD CZARDA - Propozycje menu na imprezy okolicznościowe:


Przystawka:

  • oscypek smażony na patelni z żurawiną domową, lub
  • śliwka z boczkiem,
  • "Moskolik grulany" z pieca,
 
Regionalna obiado-kolacja
(zupa + danie główne z grilla, serwowane na efektownych talerzach drewnianych + surówki)Zupy do wyboru:
  • kwaśnica po góralsku,
  • żurek pieniński,
  • barszcz z uszkami,
  • czosnkowa z grzankami,
  • Danie główne do wyboru:
  • żeberka z grilla + kartofel pieczony w folii z sosem czosnkowym lub frytkami,
  • karczek z grilla+ dod. jak wyżej,
  • szaszłyk z grilla+ dod. jak wyżej,
  • polędwica po „juhasku” z oscypkiem z grilla + dod.
  • filet drobiowy z grilla + dodatki
 
Deser:
  • szarlotka na gorąco
  • szarlotka z lodami
 
Stół góralski
  • "płyta regionalna wędlin" i wyrobów swojskich, serów, oscypka, bundzu, dwa rodz. sałatek
  • smalec swojski, ogórki, pikle, itp...)
 
Porcja baraniny w sosie
  • (pieczeń z udźca bez kości) wg wagi 15 dag
  • ziemniaki obsmażane z patelni z kminkiem
  • ogórek
 
Bigos myśliwski 
  • kapusta z grochem po góralsku lub „Madziarska” zupa gulaszowa (bogracz węgierski) + pieczywo
 
Pieczone prosię lub jagnię
  • Piwo beczkowe Zubr, Holba, Rebel
  • Herbata ze śliwowicą  lub spirytusem
  • Wino grzane z korzeniami
 
Dla jaroszy oferujemy:
  • zamienniki bezmięsne do wyboru.

Poza daniami z grilla w naszej karcie możliwe do zamówienia:
  • Placek po ”hajducku”
  • Dziczyzna wg wagi (pieczeń z łanii)
  • Baranina wg wagi(pieczeń z udźca)
  • Pstrąg wg wagi
  • Pieczeń ”Pasterska” z karczku z grulami i kapustą po góralsku
  • pierogi domowe (6 rodz. do wyboru)
  • filet drobiowy panierowany
 
- Możliwość wymyślenia potrawy wg własnej propozycji…

Dla wegetarian lub diabetyków zaproponujemy również zamienniki.

 

Oprawa muzyczna imprezy:

  • Kapela góralska ( 1-sza godz. 250zł, każda następna 200zł,
  • D.J. do 4godz. 500zł, każda następna 100zł.
 
Lokal posiada bogato zaopatrzony bufet w różnego rodzaju trunki alkoholowe – możliwość zamawiania aperitifów i drinków według własnego pomysłu .

W sprawie dalszych szczegółów proszę o kontakt » 

 
 

REGULAMIN IMPREZ:

  1. Odpowiedzialność za gości oraz straty materialne przejmuje organizator imprezy.
  2. Organizator nie może dla swoich gości przynosić własnych produktów.
  3. Ilość gości trzeba potwierdzić 7 dni przed imprezą.
  4. Zadatek, który został wpłacony, nie podlega zwrotowi w przypadku odwołania imprezy.
  5. Imprezę (wraz z zadatkiem) można przenieść na minimum 14 dni przed jej planowanym terminem.
  6. Przeniesienie imprezy na krócej, niż 14 dni przed jej terminem powoduje również utratę zadatku.
  7. Imprezy weselne organizujemy dla minimum 80 gości. Przy mniejszej ilości gości koszt imprezy jest powiększony o koszt rezerwacji całego lokalu (lokal posiada 150 miejsc).
  8. Organizowanie wesel odbywa się przy minimalnej kwocie 140zł/osoba - standardowe menu (do wglądu w lokalu).
  9. Koszty imprezy ustalane są z właścicielem lokalu.
  10. Sprawy sporne rozstrzyga Sąd Rejonowy w Nowym Targu.

 

 

Kontakt:
ZAJAZD: "CZARDA SEWERYNÓWKA"
ul. Kunie 10
34-460 Szczawnica
tel.: 18 262 14 60
tel. kom: 602 790 573
tel. kom. 602 790 574
zajazdczarda@gmail.com

 

Komentarze...
testststs 10,2,9,1,A,821